Soifua Maloloina ma faamanuiaga o le sorrel ma le alkaline acid

O togafitiga faʻasolosolo e fautuaina ai le 'ai o le vevela mo le maʻisuka. O lenei vaega manaia o le lisi ma le faʻaaogaina faifaipea e mafai ona faʻaitiitia ai nisi o faʻamaoniga o le maʻi, faʻavasegaina le meaʻai meaai a le tagata maʻi ma faʻaleleia le tulaga lautele o le tino, faʻapipiʻi i vitamini tatau ma minerale.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Faʻavae ma faʻamanuiaga o le fila mo le maʻisuka

Sorrel, o se ipu e sili ona fiafia i ai tagata uma mai le taimi o le tamaitiiti. O le laau muamua e aliali mai i totonu o le togalaau pe a uma le taumalulu ma avea ma se faamanatu moni o le tofo pe a uma le malulu o le malulu o ipu malulu. E aina vaega uma o le laau. O le Sorrel e aofia ai fiva, lea e faʻaleleia ai le metabolism ma faʻamaonia ai le gasegase, lea e taua tele mo tagata mamaʻi e maua i maʻi faʻaleagaga, o maʻi suka. 100 kalama o greens e aofia ai le 5.3 g o carbohydrates ma le 1.5 g o le porotini, o le kalori o le oloa e 28 kcal. Vaega o le maʻisuka o laʻau:

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

  • O le tele o vitamini:
    • A - ia lagolagoina le vaʻai,
    • C - ia faʻamalosia le puipuiga,
    • PP, B1, B2, - faʻaleleia le tafe o toto ma faiga faʻavae.
  • O le tele o elemene taua:
    • zinc, potassium, calcium, phosphorus, magnesium - auai i mea taua a le tino.
  • O ia mea e le masani ai e pei o le pulu, nickel, titanium, molybdenum, lea e manaomia e faʻamalosia ai le tino ma e seasea maua i meaai.
  • O mea aoga aoga o le oxalic, malic, citric, lea e faʻaleleia ai le metabolism ma le toe faʻaleleia o le tino.
  • Chlorophyll, tutusa i le fausaga o le hemoglobin tagata.

O le Sorrel e manaia lona manava, e fesoasoani e faʻavaveina ai le malepelepe o meaai ma lona faʻaaogaina vave, lea e aoga mo le maʻisuka ituaiga 2 e fesootaʻi ma le oona ma le mamafa. O le faʻaaogaina o laʻau i le taumafataga o le maʻisuka e maua ai le tele o faʻamanuiaga, ae o se tamaoaiga tele e manaʻomia ai le lapataiga ma e tatau ona e siakiina lau fomaʻi le tele o le faʻaogaina o le oloa i tulaga taʻitasi.

E fia ma pe faʻapefea ona 'ai?

O le Sorrel e faatatau i oloa e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o lona uiga o le tele o lona faʻaoga e le o faʻamapulaʻaina, e tatau ona e mafaufau i ana meatotino pe a fuafuaina le fuainumera o insulin mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1. Mo tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o le aofaiga o loʻo manaʻomia e le tagata maʻi, pe a faʻapea o lenei mea e le mafua ai ni tali e le manaʻomia. O totoga taʻitasi e taʻitasi ma e na o le fomaʻi e mafai ona faʻaalia le aofaiga tonu o le lauusiusi. E tele suʻega o loʻo lisiina i le laulau:

O le tele o taimi, o le oxalic acid o loʻo faʻaaogaina i vailaʻau faʻapitoa. Afai tatou te talanoa e uiga i minerale, ona i ai foi lea o le tele o mea o loʻo i ai i totonu o le vavalo:

Flavonoids ma vailaʻau polyphenolic foi e faʻaaoga aafiaga lelei i le tino. Ma faʻatasi ai ma vitamini A, C, B6, B2, B, B9, polyphenol maua fale e puipuia ai le kanesa.

Faʻamanuiaga o le Tamaoaiga

Faʻafetai i le ethandinic acid, e tele uiga lelei o le vao. O gaioiga nei e mafai ona i ai meatotino faapitoa o se laau:

  • Anti-zingotic.
  • Aneti-inflammatory.
  • Faʻamālōlōina le faamalo.
  • Antitoxic.

O le tele lava o taimi, ua fautuaina ai herbalists e faʻaaoga le sorrel i se vasega. E le gata ina mafai e le laau ona "togafitia", ae ia maua ai foi ni puipuiga. E mafai ona e taʻua ia le itiiti ifo ma le iva mafuaaga e amata ai ona faʻaaoga le oxalic acid:

  • Faamalosia le malosi. Faafetai i vitamini A ma le C, o fesoasoani e fesoasoani e faatelevave le tuputupu ae o le ivi. O le collagen o loʻo faʻapipiʻi i lau o le laau e faʻaleleia ai le masukalokeletal system. Oxalic acid ei ai sona aoga aoga i le tulaga o nifo, faʻaitiitia ai le lamatia o le osteoporosis. O le Sorrel e faia mo le le lava o le kesi i totonu o le tino.
  • Aafiaga i luga o le cardiovascular system. I le faaopoopo atu i le calcium, o lelalala e aofia ai le meaʻai pālolo. O lenei mea oona lea e faʻaitiitia ai toto toto. Oxalic acid o se faʻasolosolo e aʻafia ai maʻi fatu fatu. O le laau ei ai sona aafiaga malolo i luga o toto ma vailaʻau. E fesoasoani lenei mea e faʻaititia ai le avega i luga o le fatu fatu ma tausia le paleni vai masima i le tino.
  • Faaaliga. Faatasi ai ma le matua, e toatele tagata ua sili atu le leaga o la latou vaai. O le mafuaʻaga autu mo le leai o vitamini A ma C. Sorrel e fesoasoani foi e faʻatumu lenei tulaga faaletonu ma tausia le mea faitino vaaia. E le gata i lea, o le laau o se meaola lelei e faasaga i le fausiaina o pepa.
  • Malosiaga o le tino. E masani lava, i ni gasegase mimiti mataʻutia, o tino o le manava e muamua ona "osofaia". E fesoasoani le mafanafana e puipuia ai mai faʻamaʻi pipisi, faʻaitiitia le afaina i le faai. O le laau e faʻaaoga i le tau faasaga i le sinusitis ma le bronchitis. E taua le iloa o le sorrel e i ai sona aafiaga faʻagogo i luga o le mucous membranes o le nasopharynx.
  • Mo le insulin e faalagolago. Oxalic acid o se puipuiga lelei e puipuia ai le maʻisuka. Anthocyanins faʻaitiitia le lamatiaga o le "mauaina" o le faʻamaʻi, ma o faʻamalosi tino e faʻaleleia ai le tulaga masani o tagata maʻi o le insulin.
  • Faʻasologa o mea tau fualaau. Muamua, o le laau e fesoasoani i le faatea ese o le tele o vai i le tino, e masani ona faʻaaogaina o se diuretic. Ma le lona lua, o loʻo i ai se aafiaga leaga i luga o le manava, ma o lea ua avea ai ma se faʻasologa e faʻaleagaina ai le malosi.
  • Soifua maloloina maloloina. E pei ona taʻua i luga, o le uaua o se laau diuretic. O le mea lea, e faʻaosofia ai le urination, faʻamamaina taʻalo urinary, fufulu fatuga o toxins ma masima. E taua foi le gauai atu i lenei laau i tagata o loʻo mafatia i "maʻa" i fatugaʻo.
  • Sulu ma le Paʻu Tulaga. E mafai ona e amata i le mea moni o loʻo i ai le malulu o meatotino. Acids e aofia ai i le laau e fesoasoani e "tau" ma le tele o maʻi paʻu. Oxalic acid e faʻaitiitia ai le vevela ma le faʻaleagaina, faʻaitiitia le mumu ma le vevesi. O le maualuga o le uʻamea i le tupulaga talavou e faʻavaveina ai le faʻamalositino manuʻa ma maua ai se aafiaga lelei i le tuputupu ae o lauulu. E le gata i lea, faʻafetai i le vaitamini A, o le paʻu e sili atu ona faigofie, o le numera o mimita e tutusa le matutua e faʻaititia.
  • E le faʻamalosia. Oxalic acid o se meafaigaluega lelei foi i le tau faasaga i siama ma siama. I le faʻaaogaina o vailaau faʻasoifua, o loʻo faʻaaogaina le lure e fai ma faʻamaʻi o le kanesa.

Faʻailoga ono mafai

E ui lava i lona aoga uma, e mafai ona afaina ai le tino i sela ma le oxalic acid. Muamua, 'aua neʻi faʻaaogaina le sorrel pe'āfai e te faʻasalaga i le ethanedic acid. Lona lua, e tatau ona manatua o lenei laau toto e aafia ai le lelei o le faʻaaogaina o le calcium. E leai se mea e tatau ona e 'ai ai mo se taimi umi. Faʻaaogaina tele o lenei oloa e mafai ona i ai faʻafeagai aʻafiaga:

  • Manua.
  • O foliga vaaia o se vevela tele atu.
  • Le faʻafitauli o faafitauli i le urination.

O le mea lea, mo lenei fale o loʻo manaʻomia ai le faʻaaogaina o le talosaga. E le gata i lea, o maʻi nei e tatau ona mafua mai i le faʻasaina:

  1. Inflammatory Kidney Disease
  2. Lapataiga inflammatory i totonu o le manava
  3. Faateleina le maualuga o le manava
  4. Duodenal ulua
  5. Manua afaina
  6. Sosifo le masima o le masima
  7. Gout

E le gata i lea, o le maitaga o se faʻalavelave i le faʻaaogaina o le vavala. I soo se tulaga, na o laulaau laiti o le laau e tatau ona aina.

Fafaga meaai

Ina ia le aʻafia le tino i le laau, e tatau ona faʻaaoga lelei. Aua e te aʻafia i meaʻai e mafua ai le vevela ile togafitiga. I le tele o mea, o le mea totino e aʻafia ai le digestibility ole calcium ma faʻaleagaina ai le solubility o salts.

E tatau ona manatuaina o le tele o meaʻai e aʻafia ai faʻapipiʻi. E le mafai ona teuina se fale fou i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le tolu aso. Ma o le loto momomo e tatau ona seleseleina i se tasi o auala nei:

E oʻo lava i se fale faʻasaoina lelei o le a mafai ona manuia le tino ma faateleina ai le puipuiga. O le tulafono autu: aua nei aafia i le faʻaaogaina o le sorrel ma le oxalic acid.

Sorrel mo le maʻisuka

O le valea valea e maua i soo se mea. Faʻateleina le olaola - i laufanua, vao fiafia. Vaʻaiga faaleaganuu - i le toetoe o soo se nofoaga i le taulaga. O se fale ola maloloina lenei. E masani ona faaaoga i le kuka ma mo togafitiga faafomaʻi.

O laulaʻau ma laʻau, o vaega taua o lenei laau toto, e aofia ai le tele o meaola ninii, copper, zinc, potassium, calcium, phosphorus, magnesium, vitamini A, C, PP, B1, B2, ma le nickel, boron, titanium ma le molybdenum. i mea e le masani ai. O loʻo aofia ai foi mea taua oona eletise - oxalic, malic, citric, ma le chlorophyll o mea uma e latalata i le hemoglobin o le toto o le tagata.

I le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, e mafai ona faʻamaunuʻu lelala e aunoa ma le faʻasaʻo, e taulai atu i lou manaʻo. O le mea moni, afai e leai ni faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, manava o le manava poʻo le maʻi o le intestinal, gastritis ma enterocolitis. I nei tulaga, latou te 'aina i sina vaega tele, aua e faʻaleleia ai le eletise. E aofia i le vaega muamua o oloa e maua mai i le gaosiga o le carbohydrate: i le 100 kalama o le fou fou o le sorrel e aofia ai le 5.3 g. gaʻo. O le aoga o le malosi o le 28 kcal, o le porotini o le 1.5 g.

E faʻapefea ona faʻaaoga le sorrel mo le maʻisuka?

E i ai le gafatia e maualalo le maualuga o le suka. E le gata i lea, o se elemene taua o le taumafataga mo le gaʻo, faʻateleina le maʻisuka. E matua taua lava le 'ai faʻatau. E mafai foi ona e kukaina ipu mai le mea e fai i le kuka kuka, masini susu, okroshka, salakeke. E tele ana avanoa mo togalaau aina.

I tala faʻasolopito a tagata, e tele naua meaʻai mo le faʻaitiitia o le suka, e aofia ai le faʻaaogaina o le sukala. E matua faigofie lava le faia o se salati: faʻafefiloi 2 ipu o gaosi tipi o le fanua telefoni laiti, 50 g. aniani aniani, 40g. laulaau laʻau, 20g. sosolo ma le suauu manogi. Tofo e tofo ai.

A aʻafia le mai suka i le maʻisuka, e aoga tele le fufuluina o lou gutu i le sua o le suamalie mai laulaʻau mago e ala i le susu. O le sua e faʻafefeteina i vai inu i le fua o le tasi i le lua. Latou te manaʻomia le faʻamamaina o latou gutu i le aso e togafitia ma puipuia ai faʻamaʻi pipisi.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e masani ona tupu mai faʻamaʻi vae, o nisi taimi eo mai ma le vevela. I nei tulaga, e matua aoga tele le 'aina o fualaʻau lanu meamata i taimi uma e mafai ai, i ni aofaiga tetele.

O le mea lea, o le faʻapapala mo le maʻisuka e matua aoga lava. E le gata o se mea muamua ma se vaega o le muamua, lona lua vasega, salata. E tele mea aoga ma vitamini aoga, e mafai ona maualalo le maualuga o le suka, o loʻo i ai se tulaga malulu o gaʻo gaʻo, maualalo kalori. E faʻaaogaina lona sua mo le puipuia ma le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, e fesoasoani tele i le gaosiga i vae. Mo nisi o faʻamaʻi pipisi o loo lisiina i luga, e tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina.

Margarita Pavlovna - 07 Dec 2017, 03:23

E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2-e le o le insulin e faalagolago. O se uo na fautuaina le faaitiitia o le suka i le toto ma DiabeNot. Na ou faʻatonuina e ala i le Initaneti. Amata le mauaina. Ou te mulimuli i se taumafataga e le tuusaʻo, i taeao uma lava na amata ona ou savali i le 2-3 kilomita i luga o vae. I le lua vaiaso talu ai, ou te matauina se paʻu malie i le suka i luga o le mita i le taeao ao leʻi oʻo i le taeao mai le 9.3 i le 7.1, ma ananafi e oo lava i le 6.1! Ou te faaauau pea le auala puipuia. O le a ou le amanaia le manuia.

Olga Shpak - 08 Dec 2017, 03:08

Margarita Pavlovna, o loʻo ou nofo foi i luga o Diabenot i le taimi nei. SD 2. E leai soʻu taimi mo se mea e 'ai ma savali, ae ou te le faʻaleagaina le suamalie ma mea gaʻo, ou te manatu XE, ae ona o le matua, o loʻo maualuga pea le suka. O taunuuga e le lelei e pei o oe, ae e 7% le suka e le oʻo mai mo le vaiaso. O le a le glucometer e te fuaina ai le suka? Pe na te faʻaalia oe i le plasma poo le toto atoa? Ou te manao e faatusatusa taunuuga mai le tagofia o fualaau faasaina.

Raisa - Aperila 18, 2017, 18:02

O meaai o le muamua lea

Alesana - Me 23, 2015 00:01

Ituaiga 2 maʻisuka. Ou te fiafia e faatoilaloina o ia.

Sorrela ma le maʻisuka: e uiga i aogā ma mea lamatia e ono tutupu mai i se laau

O le maʻi suka o se tasi o faʻamaʻi masani i aso nei.

E masani lava ona faigata i tagata o loʻo mafatia i ai e filifili se meaai mo i latou lava. I le uma, mo tagata uma o se tagata lava ia.

E tupu i le taumafanafana poʻo le tautotogo matou te mananao e faʻaopopo sina lanu meamata i la matou taumafataga.

A maeʻa le vaitau taumalulu, e vaivai le tino, e manaʻomia ona toe faʻafoʻisia mea ua leiloloa. Ae o le maʻisuka e mafai ona maua ai le gaioio? O le a talanoaina lenei mea.

Se mea itiiti e uiga i le laau lava ia

O lenei laau le lelei e mafai ona maua i soo se mea. E manaia ma e masani ona fenumiai ma vao ma meaʻai. E mafai ona e mauaina i totonu o togavao po o vaomatua fiafia, poo i lau lava eria.

O le Sorrel e le na o mea manaia o le tofo (lea e masani ona faʻaaogaina i le kuka), ae faʻapea foʻi togafitiga aoga. E pei ona e iloa, o mea taumafa o lenei mea totino (leaves ma laʻau) e mauoa i mea o loʻo i ai mea faʻavaomalo faigata, lea e aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, magnesium, calcium, phosphorus, potassium, copper, zinc, boron ma le tele o isi mea.

E le gata i lea, o le laau e aofia ai le tele o le palapala (oxalic, malic and citric i le taimi e tasi), lea e mauʻoa i vitamini A ma C, e mafai ona faamamaina o tatou toto. Ae e le o le uiga o lenei mea e mafai ai e le agaga pepelo ona faʻaolaina le tino ma mea eseese. E faʻapupulaina foi le eletise.

O le fatugase e fesoasoani e maualalo ai le suka o le toto. E tele tusi faʻatatau i vailaʻau faʻaleaganuʻu e tusi e uiga i lenei mea, lea e faʻaaogaina ai lau laʻau e fatu ai faʻasau.

E mafai ona ou 'ai le sorrel mo le maʻisuka ituaiga 2?

E ui lava i le maualuga o meaʻai ma le maualuga o le suka, e tatau ona faʻaumatia le laumela i ni vaega laiti. Faʻatasi ai ma le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua, e mafai ona faʻaaoga le laau e aunoa ma ni faʻasalaga faʻapitoa, taulaʻi atu i lou manaʻo.

Ae peitai, afai o le maʻisuka o loʻo i ai isi ituaiga o atinaʻe (faʻapea foʻi ma faʻamaʻi o le manava, gaʻo, poʻo fatugaʻo), ona tatau lea ona faʻaogaina ma le faʻaeteete, talanoa muamua i lau fomaʻi.

E tatau ona manatua e tuʻuina atu i le vaega muamua o mea taumafa i totonu o mea inu gaʻo. E tasi le selau kalama o lona fou fou e aofia ai le 5.3 kalama o meaʻai gaʻo. O le aoga o le malosi o lenei laau e 28 kcal, ma o le protein e aofia ai le 1.5 kalama.

Ae e ui lava i lea, o tagata e mafai ona 'aina le laau i na o ni nai aofaiga e mafai ona faʻamafanafanaina i latou lava. E le talafeagai le 'aiina o lenei laau i lona foliga masani. E mafai ona e kuka kuka soula poʻo le borscht foi. O le faʻatumu lelei o pies o le a sau mai fafo.

Cookbooks ma luga o le upega tafailagi o le a maua ai le tele o fua mo fuamoa sorrel, lea o le a le gata ina suamalie, ae ia maloloina foi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi lea o fualaau sili ona faigofie mo se salati: ave ni ipu tioata se lua o le vao fou, 50 kalama o aniani lanu meamata masani, 40 kalama o laʻau tila, ma le 20 kalama o le silati lava ia. O nei mea uma o loʻo faʻafefiloi ma o le suauʻu fuālaʻau ua faaopoopo. E mafai foi ona e masima (ia tofo).

O a tulaga e mafai ona faʻaleagaina ai le tino e le faʻaaogaina?

E masani lava, oi latou e mafatia i le maʻisuka o loʻo iai isi faʻamaʻi o loʻo taʻua i luga.

O nei mea e mafai ona i ai faafitauli ma fatuga ma fatuga o meaʻai. I ia tulaga, o le faateleina o le eletise e ono afaina ai le tino.

Ae o loʻo i ai foi ni mea lelei.E mafai ona 'ai e tagata uma le toʻotoʻo. O mea uma e faatatau i le tele.

Ma talu ai ona o latou tagata taitoatasi, e na o lau fomaʻi e mafai ona faʻamatalaina oe e uiga ia i latou. E naʻo ia e mafai ona fuafua le faʻaaogaina i aso taitasi. Ma ua leva ona e iloa lenei tulaga, e sili atu ona faigofie le pulea o lou lava manaʻo.

Soruse: o aoga ma faʻalavelave o le maʻisuka

I le tulaga aoao, o le uaua e sili ona fautuaina mo le galueaina o fanua taitasi. E faigata le taʻuina o se mea e fiafia i ai, ma totoina ma ola ae e matua faigofie lava. O lenei laau e lautele.

E tele augatupulaga o tagata na iloa e uiga i mea aoga o le laau, na iloa pe faʻapefea ona faʻaaogaina e le gata mo faamoemoega o meaʻai. Sa i ai i ana togalaau mea faalilolilo e uiga i aoga ma mea leaga o lenei laau.

Na latou iloa e fesoasoani i le mamafa o le gau (aveeseina o le cholesterol sili). E i ai se mea faapitoa i ai - "protocatechic acid", lea e faʻamalolo ai o tatou tino o faʻamaʻi leaga.

O le laau foi ei ai ona mea antibacterial, e faʻafetai uma i le tele o minerale ma vitamini o iai, e fesoasoani ai ia i matou e puipui mai faʻamaʻi pipisi poʻo faʻamaʻi. O le isi mea taua tele o le faaleleia o le loto ma le tau faasaga i le le mautonu. O le mea lea, o le tautala i mea aoga poʻo le faʻaleagaina o se taulasea, e maua ai faamanuiaga i totonu. Ae ui i lea, e tatau i se tagata ona manatuaina i totonu o voluma tetele e mafai ona lamatia mo le tino (toe, ona o ana meaola).

Fomaʻi fautuaina ia faʻaeteete i le faʻapiopio i tagata e iai fatu fatu fatu, fafine maʻitaga, ma i latou o loʻo i ai ni faafitauli matuia.

E le manaʻomia le faʻaaogaina o lau matutua o lenei laau. E fautuaina e 'ai le mutia o le tausaga muamua, e sili ona mauoa i vitamini. E fautuaina e tagata e taumafa taumafa meaʻai o laʻau o le laau i lona foliga masani (o lona uiga, e aunoa ma se vevela), aʻo lei fufulu ile vai mama.

E ui o le laau o loʻo i ai le tele o faʻafitauli e le mafai ona faʻamagaloina mo le tausia o le soifua mālōlōina, ae o loʻo aʻafia ai ma aʻafiaga e aʻafia ai lona taumafa. E pei ona taʻua muamua, o le mea sili ona matautia o le laau o lona gaʻo, lea e tele naua e mafai ona oʻo atu i le oti.

O isi aʻafiaga o le 'aiina o se vailaʻau faʻamalosi e aofia ai:

  • taoto ma vili
  • vavao
  • paʻu o le paʻu ma le paʻu lautele o le ita.
  • fatu fatu
  • manava o le manava ma musele maso,
  • manava manava.

E le tatau ona galo ia i tatou aʻafiaga e ono aʻafia ai pe a aofia ai le tele o le faanoanoa i le taumafataga.

O nisi mea moni

I Rusia, na amata ona ola ae na o nai seneturi talu ai. I le maea ai o mea uma, aʻo leʻi mafaufauina o ia o se vao masani. I le aotelega, e tusa ma le luaselau ituaiga o laau i luga o la tatou paneta. Ae i Lusia, o le sulugatiti ma le solofanua na avea ma tagata lauiloa.

O le Sorrel lava o se oloa maualalo-kalori. E tasi le selau kalama o lenei vao fou e le silia ma le 22 calories, ma o le mea e teuina e itiiti lava. O le mafuaaga lena e taua ai mo i latou e filifili e leiloa le mamafa.

O se tasi lea o aganuu muamua. Ma, mai le faaiuga o Me i le amataga o Aokuso, e mafai ona saogalemu le kuka ma kuka ai laulaau. Ae e taua le iloa o le faaiuga o le vaitau o le seleselega, o le a sili atu ona mausali ma afaina, o le faateleina o mea aoga i totonu o le laau e faateleina.

O le Sorrel o se tasi lea o fualaau sili ona suamalie mo vitamini ma microelements, o mea na taʻua muamua.

I totonu o tagata faʻamuamua, o ona laulaau e faʻaaogaina e pei o: choleretic, hematopoietic ma hemostatic agents, ma e avea foi o se antiseptic. I le faʻaopoopoga, e faʻaaogaina e togafitia ai le lauulu mago ma le pala.

I le masani ona faʻaaogaina, e mafai e le filati ona fesoasoani i le faʻafefeteina o le galala, le fia 'ai ma le gaogao. O le faʻaogaina o lenei laau e masani ona faʻaaoga e puipui ai. Faʻafetai uma i tannins e puipuia ai faʻamaʻi mai le atinaʻe. Ma o le tea tipolo e mafai ona faʻaitiitia ai le toto.

E mafai ona faʻamaʻi le laau. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona fufuluina, faʻagogo ma tuu i taga. Ae pe a kukaina, e le mafai ona faʻaumatia, aua e mafai ona liua i le paʻu. E mafai ona teuina le ulala i totonu o se fomu. O le a avea o se meaʻai lelei poʻo se faʻaopoopoga masani i ipu. O lenei mea totino o loʻo i ai faʻamalosiaga malosi i lona tuufaatasiga lea e mafai ona puipuia ai le matua o le matua.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i mea autu o se taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2 i se vitio:

O le mea lea, e pei ona maua, e mafai ona faʻamaunuʻu le maʻisuka mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le ituaiga 1. E aoga tele i lona tulaga masani, e tele mea e aoga mo le tino, faʻaitiitia le maualuga o le suka, e maualalo i le kalori ma e le mafai ona faʻaaogaina. Ae, e leai se mea e tatau ona galo ia i tatou o mea uma e lelei i le faʻalelei. Ma o le faanoanoa e le o se mea e tasi. O le fua o le aso mo le faʻaaogaina o lenei laau e mafai ona fuafua e le fomaʻi.

O le a le vaega o le taulamua?

O le Sorrel e naʻo le tele o ituaiga o minerale ma vitamini, e aunoa ma le tino, i se tulaga lautele, e faigata ona fai. I totonu e mafai ona e maua ai le magnesium, boron, molybdenum, nickel, zinc, potassium, titanium ma isi, o le faʻalavelave o vitamini e tamaoaiga foi. O le Sorrel e aofia ai le tele o carbohydrates, chlorophyll, faʻapea foʻi ma meaola eseese - citric, malic ma, ioe, oxalic.

E foliga mai e faaopoopo i le mea moni e faʻamalosia le tino ma le tele o vailaau eseese, e faʻateleina ai le maualuga o le eletise. Ae ui i lea, o le gasegase e mafai ona faʻaititia le toto suka i se tulaga masani. E le gata i lea, afai e te vaʻai i tusi faitautusi faʻapitoa masani, o le faʻapiopio lea e maua i le tele o tulaga o se auala e sauniuni ai mea e fesoasoani e maualalo ai le suka.

E mafai ona ou maua le maʻi mafanafana mo le maʻisuka?

Talu ai ona o le tuufaatasiga o le sorrel ma ona aafiaga i luga o le tino, ua talitonu ai e mafai ona aina le sorrel i soo se ituaiga o suka, e aunoa ma ni tapulaa. E ui i lea, faatasi ai ma lenei mea, ona o le maualuga maualuga o lenei laau, e tatau foi ona maitauina i nisi tulaga o se aofaiga tele o selamole e mafai ona afaina.

O le a le taimi e aafia ai au i le 'ai o le sorrel i le maʻisuka?

I le avea ai o se tulafono, o tagata e maua i le maʻisuka e le gata o lenei maʻi matuia. I le tutusa ai ma lenei mea, e mafai ona latou faʻaalia maʻi o fatugaʻo, vaega o meaʻai, intestines ma le manava, lea, e pei ona e iloa, ma le maualuga o le eletise e mafua ai ona le lelei.

E aliali mai o le faʻaaogaina o le pepelo, pei o se isi lava laau mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona taʻitasi. E mafai e se tasi ona 'ai e pei lava ona mafai ona' ai, ao isi e tatau ona faʻatapulaʻaina i latou lava.

E tasi le mea e lelei i soʻo se tulaga - e mafai ona faia selala mo tagata uma, e tusa lava pe laʻititi laitiiti! O lona uiga e mafai ona sasaina tuusao mai le togalaau ma na fufuluina i le vai - e 'aina fua. E mafai ona e kukaina suamalie eseese faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le sorrel, e mafai ona e faʻaaogaina i le sauniuni o ituaiga uma o salati, faʻaopopo i le faʻatumu mo pies.

Na o iinei e le tatau ona alofia le fautuaga a se fomaʻi i soo se mataupu. Aʻo leʻi 'ai le sorrel (ma e le mafai e le fomaʻi ona faʻatagaina oe e' ai), e tatau ona e iloa saʻo le aso e mafai ona faʻaaogaina o le laau na aina faapitoa i lau mataupu. Ma, i le iloaina o lau masani, o le a sili atu ona faigofie le pulea o lou fiaai, pe, pei ona latou fai mai, "ia e alu i mea matuia!"

I le taimi nei, e tusa ai ma tagata atamamai, i faʻamaʻi uma o le endocrine, o le maʻisuka ua avea ma nofoaga taʻitaʻia. Ma o le numera o tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi, i tausaga taʻitasi e naʻo le faʻaopoopoga. Ae ui i lea, i le isi itu, o vailaʻau e leʻo tumau, ma o tausaga taʻitasi e ofoina atu ai ma sili atu auala fou, faafetai lea e mafai ona e tausia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le tulaga manaomia. O le mea moni, o vailaau masani o loʻo taumafai e fesoasoani i tagata i le tau faasaga i lenei faʻamaʻi. O le mea lea, o tagata lagolago o metotia faafaamasinoga e fautuaina e faʻaaogaina le apetherapy (togafitiga e faʻaaogā ai oloa gaosi).

O le aoga autu o le meli i lenei tulaga e faapea o lenei oloa e aofia ai "suga faigofie", glucose ma le fructose, lea e mafai ona maua lelei le tino e aunoa ma le fesoasoani a le insulin. Faʻafetai i lenei mea, o le meli o se mea lelei tele mo le maʻisuka. E taua foi mea taua - o vailaau e faatelevaveina ai le faagasologa o le ave o le oloa. E le gata i lea, e tusa ma le tolusefulu elemene eseese elemene ma minerale i le meli, lea e talitutusa ma le faʻaogaina o le toto. I le maʻisuka, e aoga foi le meli aua e tele ana vitamini e manaʻomia mo le tino ma ona tiute taua i le lautele. O lenei mea o se faʻamalologa moni o loʻo i ai mea faʻapitoa. O lona uiga e mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi ma sigi o ituaiga eseese.

E ui lava ile aoga uma o lenei oloa gaosi, e tatau ona faʻaaoga lelei mo le maʻisuka. Muamua e te manaʻomia se fautuaga mai lau fomaʻi. O lena, mo lona vaega, e faavae i luga o le tikeri o le faamaʻi, suesuega o falemai ma faailoga o le soifua maloloina o tagata taitoatasi, o le a mafai ona fautuaina le ituaiga faapitoa ma le fua faatatau o le meli lea e fautuaina ina ia faʻaumatia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o gasegase o loʻo mafatia i faʻamaʻi faʻapitoa o le system endocrine lava ia, e sili atu le ave o le acacia ma le fugalaau fugalaau.

I lenei tulaga, e tutusa lava le taua le faʻatau lelei o lenei meaʻai. E sili ona lelei le faʻatau mai o le meli i se nofoaga ua faamaonia, a leai, e iai se avanoa e faʻatau ai se oloa gaosi oloa, ma e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faafitauli eseese e fesoʻotai tonu i le soifua maloloina.

I le maʻisuka, o le faʻaaogaina o le meli e tatau ona suʻe. E le sili atu i le 2 punetini i le aso le fautuaina e tagata tomai faapitoa. I le taimi lava e tasi, e mafai ona e 'ai le meli i le falaoa, faʻaopopo i salakeke ma falala. E le gata i lea, o se filifiliga e sili ona lelei o le faʻaaogaina lea o le meli i luga o se manava gaogao ma se mumu o vai mafanafana.

O le iʻuga, e faʻavae i luga, e mafai ona tatou fai atu e mafai ona faʻaaogaina le meli mo le maʻisuka. E taua le matauina o le taimi nei i le tele o atunuʻu atunuʻu o suʻesuʻega o loʻo faia i faʻamanuiaga o le meli mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi pipisi. Faʻafetai i lenei mea, sa mafai e saienitisi ona faʻataunuʻuina e faapea, i le faʻaaoga tatau, o le meli e le gata e aoga, ae tatau foi ona e mafai ona faʻaleleia atili le toto.

Totoga talafaasolopito

O le faʻaaogaina o le pepelo mo le tino na muamua faʻaalia i Farani. I luga o laulau o alii maualuluga ma alii, na amata ona tupu lenei laau mai le 12 senituri. O le Eastern Slavs, i se isi itu, na umi se taimi na manatu ai o lenei mutia e le talafeagai mo meaai ma faanatinati pei o se vao.

E maitauina lava o lenei "vao" e matua maualuga lava le tetee: e faʻatupulaia toetoe lava i le salafa o le lalolagi. Mai le 200 ituaiga, e naʻo le toʻalua e mafai ona 'aina - o le solofanua ma le gaʻo.

Sa vave ona fetuunaia tagata tomai faapitoa i meaola ma faia fatuga e le gata o soupelu, ae o isi foi fualaau mo salati, pancakes, ma na aoao foi pe faapefea ona faia se faatumu mo pies mai le laau.

E lei tu ese ia matai o vailaau faaleaganuu. Ina ua mavae le tele o suesuega ma le matauina, na latou iloa ai o lenei laau toto e fesoasoani e tau le tele o faamai. Sauniuniga a le aiga e faʻavae i luga o le mafanafana, lea e faʻaaogaina mo maʻi eseese, na amata loa ona salalau atu i tagata. Aiseā ua manatu ai le mafaufau leaga o se oloa aoga?

O le faʻaaogaina o sela mo le tino e le o masalosalo. Muamua, o se meaʻai fua lenei. E lelei tele mo le tausisia o se taumafataga o le protein, aua o lenei "vao" iina e sili atu le puipuiga nai lo gaʻo pe gaʻo.

O faʻamanuiaga o le taulala ona o le tele o ana vailaʻau, lea e aofia ai:

  • provitamin A
  • Vitamin C
  • B vitamini,
  • Vitamin E
  • vitamin PP.

O lenei vailaʻau suamalie o loʻo faʻapipiʻiina foi i minerale maloloina e pei o le potassium ma le magnesium. O paʻu o le Sorrel e aofia ai le calcium, iron, phosphorus, ma le sodium. Ma o le mea moni, e le mafai e se tasi ona toilalo e taʻu mai le tele o mea faʻalaʻau eletise: kofe, oxalic, citric ma malic. O lenei mea totino e mauʻoa i flavonoids, faʻapea foʻi ma tannins.

O lenei lisi umi o vaega taua o loʻo faia ai lau paʻu, e fuafua ai le tele o mea aoga o loʻo latou maua.

O a faʻamaʻi e faʻamalolo?

O le solofanua solofanua, o le aofaʻi ma faʻamaʻi o loʻo talanoaina e le gata i fomaʻi faʻapitoa, ae o fomaʻi foi, e faigofie ona faʻaaogaina i aso faisoo e avea ma auala e foia ai le tele o faafitauli:

  1. Cholecystitis, gaioiga o le ate. Oxalic laʻau, mauoa i le chrysophanic acid, faʻamalosi ai le ate, faʻapea foʻi ma le gaosiga o le talo.
  2. Faʻafitauli o le manaʻoga. O le chrysophane acid tutusa lava e mafai ai e oe ona faʻaumatia faʻamalosi. Ae o tannins o le laau e faasaoina i nisi o mea mai le manava.
  3. Faʻafefe. O laasaga Sorrel e faia se galuega tele i le taofi o le toto. E mafai ona faʻaaogaina i fafo atu i le manua, ma i totonu o le toto e sili atu ona lelei le faʻaalia faʻaputu i foliga o teuteuga.
  4. Pulu, dermatitis. O le suavai tulaga ese o le laau e talafeagai mo le togafitia o le tutusa o le paʻu: e faatelevaveina ai le faamalologa o maʻi o le tino ma le toe faʻaleleia o suauʻu. Ole sua oxalic o le a fesoasoani foi i le dermatitis.
  5. Menstrual and menopausal syndromes. Na fautua mai e le saienitisi Peresia Avicenna e faʻaaoga ma le faʻaaogaina o le sorrel i ni nai aso ao leʻi amataina le faʻagasologa o le manners ina ia faʻaitiitia ai lo latou tiga ma le loloto. O ia mea teuteu e talafeagai lelei mo le togafitia o le manopausal syndrome, e faʻaitiitia ai le atuatuvale ma le faʻaitiitia o le tele o faʻafitauli o le misa.

Fualaau faʻapitoa

I le avea ai o se sui o le aufaipese, faapea foi ma se vaifofo mo le faamaʻi, o le sua o le oxalic e lelei, lea e tatau ona onā 3 taimi i le aso i totonu o se sipuni sipuni. E le gata i lea, ina ia faʻavasegaina le nofoa, e mafai ona e faʻaaogaina se mea teuteu mai le rhizome o le laau. O le suka e saunia e tusa ai ma le fua masani: e tatau ona sasaa le sipuni ole gaʻo gaʻo i le vai vevela (250 ml) ma faʻapipiʻi mo le afa itula, ona faʻamausali pea, vevela ma inu i le kuata kuaina 3 taimi i le aso.

O aoga o le taulasea i le moaopao ma le manstrual syndrome o le a manino pe afai e te inu le paluga oxal i maualuga maualuga - 100 ml i le afa itula ao lei faia le taeao, le aoauli ma le afiafi.

E toaitiiti tagata e iloa, ae o le rhinitis ma le sinusitis, o le sua o le sorrel e aoga foi. O ni nai mataua i taʻifala taʻitasi e mafai ona tafe ma se teuteu o le aʻa.

Oxalic tincture o le a laveaʻi mai le rūmāmatika. Mo lana sauniuniga, 20 g o rhizomes oxal ua lava lea e sasaa ai le 10-15ml o vodka. 10 aso, e tatau ona faʻasolosolo le paluga i se mea pogisa ma mafanafana, ona togafiti ma ave le 20 pa'ū i le tele o ni nai minute aʻo leʻi 'ai.

Sorrel - toto faʻasaina toto

O le manuia o le mafanafana solofanua e taoto i lona gafatia e faamama le toto. O lenei meatotino o le laau o le a faʻaaogaina mo soʻo se faʻamaʻi, e amata mai i allergies ma faʻamaeʻa ai i le dysentery. O le faʻamamāina o le toto ma faʻamalosia i vitamini o le a faʻateleina ai le faʻamalologa mai soʻo se faʻamaʻi.

O le susu mo le faamamaina o le toto ua saunia lelei lava: na o le 1 sipunni o le laau na nutililiiina e lava lea e sasaa ai 2 ipu vai vevela, ona faʻapala mo le 10 minute. E faʻafefete le susu mo le itula, ae o le vaa o le a tu ai e tatau ona ufiufi i se solo. Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona e faʻaumatia le fua.

Inu se broth sorrel 15 minute aʻo leʻi faia se taumafataga, pe tusa ma le 4 taimi i le aso, o le kuata kuata.

Soruse: faʻamanuia ma faʻaleagaina. Contraindications

E i ai pea faʻasolega i le faʻaaogaina o mea taʻitasi, e oʻo lava i le mea sili ona aoga. E faapena foi le faanoanoa: o lenei mea totino ei ai faamanuiaga ma mea e afaina ai, o le faʻailoga.

I le tautotogo, pe afai e na o lau muamua e aliali i luga o moega, o le maualuga o le oxalic acid i totonu ia i latou e maualalo. O le mea lea, o le laau e le afaina i fatugaʻo. Ae o le matua o laulaau, o le sili atu o le oxalic acid ia i latou. I le taimi lava e tele i le tino o le tagata, e ulu atu ai i se gaioiga faʻafefete ma le calcium ma tuʻuina i totonu o fatugaʻo i foliga o maa ma oneone.

E le gata i lea, o le maualuga o le kulimi o loʻo iai i totonu o lenei fale e mafai ai ona tuʻu ese le mailei mai le taumafa a tagata uma o loʻo mamaʻi i le gastritis, maʻi o le tino poʻo le mafatia i le faateleina o le eletise o le manava. E le fautuaina mo fafine maʻitaga.

E masani ona fautua mai e tagata e taumafa taumafa e faapea e faigata tele ona gaosia e le tino le oxalic acid. O le mea lea, e sili atu ona aoga le loto momomo i lona foliga fou.

Mea moni fiafia

O le solofanua solofanua, o aogā ma aʻafiaga o loʻo talanoaina e tagata fai meaʻai, na 'aina talu mai taimi anamua e le gata na Farani. Gagana Eleni, Dutch, Siamani, Bulgarians e faʻafefe foi i laau toto.

I Rusia, na amata ona faaopoopoina le laau i ni ipu i le 16 senituri. E le gata i lea, e leʻi taʻua e tagata o ia o le atuatuvale: mulimuli i faataitaiga ao latou augatuaa, na faaauau pea a latou tautalaga e taʻua ai le laau o le "vao vao" po o le "apple apple apple".

Ona o le mea moni o ona lau e pei o foliga o se tao, i le Latina o le laau e taua o Rumex.

Sorrel, o aoga ma fomaʻi i le faʻaaogaina e leʻo malamalama atoatoa i ai, o loʻo tumau pea ona fai masani i luga o le laulauʻai. E tatau ona e faʻaaogaina i soo se tulaga, ae e sili atu ona lelei, aʻo faʻaaloalo i le masani.

Laʻau masani ma le solofanua, o mea tau vailaau ma faʻamaʻiloga o le a tatou mafaufau i ai, o failaʻau o loʻo i ai i le tele o aiga. O sui o lenei aiga e ola i konetineta uma. Latou te manaia le tofo fiafia ma ua leva ona lauiloa i le kuka ma togafitiga masani.

E talitonu le gagana Lusia e faapea, o le upu "faanoanoa" e toe foi atu i le Old Slavonic ščav, e masani ai ma le manatu o le "kuka tao", aua o le mutia oona o se vaega taua o lenei suauu anamua. I le olaga i aso faisoo, o lenei laau e masani ona taua o le "mumu", "mumu", "mumu", "mumu" ma isi upu malie e taʻu mai ai lona uluai fiafia.

Sorrel: o le a

E sefululima selau ituaiga o laau na maua i konetineta uma. O le tele lava o ia mea e leai ni aoga vao. O laulaau e talafeagai laulaʻau o le faʻafefete (mafanafana) ma le solofanua.

E le faigata ona iloa i latou - o se mutia ma se petiole faʻaloloa. I le taimi muamua, ua na o se rosette o laulaau e aoina i aʻa. Mulimuli ane, o fualaau fugalaau ua gaosia. O laʻau e foliga mai o le mata o le tao. Ma afai o le masaniga masani o latou o le tele o le pama, ona i ai lea i le equine - 3-4 taimi sili atu

Lanu: mai le lanumeamata lanu meamata i le maa tioata, ma le solofanua ma vela mumu.

Talu ai nei, o se filifiliga (faʻafefeteina) le eseese - meaʻai - ua lauiloa.

Fualaau suamalie ma le fiafia i le kukaina

E masani ona totoina vao vao mo le totoina o togalaau, ae le o le lauiloa tele o le mafanafana solofanua - masani ona seleseleina i se togavao, vaomatua ma fiafia. O le muamua ei ai lona manava susulu, o le malosi lona lua e le manaia tele, o loʻo i ai sina mea malie.

Faʻatasi faʻasalalauga masani ma le solofanua i ipu: o le a aumaia ei latou uma lava lona lava tofo i le fale gaosiga.

E masani lava ona 'ai le' ulu fou i le foliga fou - e vevela. Ae mamago i le tofo e le mafaatusalia.

I Armenia, mo se faʻataʻitaʻiga, aveluk (tietie solofanua) e seleseleina i se auala faʻapitoa - latou te lalagaina ni laulaau fou i ni meaʻai, tuʻu ai latou e faʻagogo i le ea fou. E tupu le faʻamanatuga, faʻafetai i le oona o le a alu, ae o le mea muamua e tofo pea.

Aveluk ina ua uma ona galo i le tele o vai ma faaaoga mo salakeke, muamua, vasega lona lua.

O laʻau o le Sorrel e tuʻuina atu ai se mea e mafai ona iloa i laulaau lanumeamata, seevaevaevaevae, meaʻai fualaʻau. O se mea manaia tele lea mo pies, pies. O le iʻa na maua e sili ona lelei i lenei vao. O le aano o se laau e tutusa lelei ma lona gaioiga i le acid citric - e fai ai aano po o iʻa e sili atu ona vaivai, sili atu ona vaivai.

Laʻau e sili ona aoga, lelei, mafiafia o se laau talavou e le i tuʻuina atu ni aū. I fua o le matua, o le malosi o le eletise ua televaveina, o latou lava e sili atu ona malosi.

Afai o loʻo e kukaina se ipu mai laulaau tuai, faʻaopopo le 1 g o le laupapa nutimomoia (na o le paʻepaʻe!) I le kilokalama o laulaau pe a kuka: o le a tali le oxalic acid ma le penisina ma o le a faʻafefe.

Meataalo Mekasini

Faafetai i vaega aoga, o le vafela e nofo lelei i totonu o laau toto. O ona lau o loʻo i ai vitamini A, B, C, K, PP, E. E maua ai le suka, proteins, sarch, kararotene, tar, fiber ma tannins.

E mafai e le togavao ona mitamita i le tele o mea e manaʻomia mo le soifua maloloina o le tagata:

E tele naua i meaola oona, e aofia ai pyrogallic, kofe, gallic, tartaric, malic, citric, ma oxalic.

O faʻamanuiaga o le taulamua mo le tino o le tagata

Ona o le manaia tele o vitamini O le gaʻolala e lelei tele i le puleaina o vai vai. I le faʻaofiina i totonu o le taumafataga, e mafai ona e faʻaleleia le gaioiga o le ate ma le gall vladder. I suʻesuʻega suʻesuʻega, na maua ai e le laau le antibacterial ma le antitumor. Mo togafitiga faafomaʻi, e masani ona faʻaaoga le sua o le laau.

Ua leva ona manaomia le Sorrel i faʻamaʻi e pei ole:

  • fufulu,
  • allergy faatasi ma pruritus,
  • tonsillitis
  • vailaʻau
  • afaina,
  • siama faʻamaʻi
  • siaki
  • laisene.

O ai e faʻaleagaina le faʻaaogaina o le satelu?

O le maualuga o le 'acids i totonu o le laau e aofia ai mai le taumafa a tagata ma faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

O le lamatiaga o le oxalic acid e afaina ai le gaioiga o le masima i le tino, ma mafua ai le faʻaitiitia o le totoina o le toto, e faʻafiafiaina ai le faʻaogaina o le tino ma poloka ai laina urination.

E mafua lenei mea i le tupu mai o se siʻisiʻaiga mataʻutia, taofia o le urinary, urea. O le mea lea, o le faʻapitoa i soo se ituaiga e matua le taliaina mo tagata e iai le naunau i urolithiasis ma cholelithiasis. E tatau foi ona galo e tagata gasegase i le le atoatoa o le masima masima i le tino.

Vailaau o le solofanua: aogā ma le faʻasaʻo

O le solofanua solofanua i vailaau faʻamaonia ua faʻamaonia ai lava naʻo le lelei!

O vaega uma lava e talafeagai lelei e pei o se faʻamalolo faʻamalolo: mai le aʻa i fatu. O loʻo aofia ai vailaau faʻasaina, tannins, o suauu taua, resins, vitamins, ma elemene taua i vaega eseese.

O faʻasalaga o le Sorrel, decoctions, powders, ointments o loʻo i ai mea nei:

  • astringent
  • lelmintic,
  • maualuga
  • faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi,
  • anti-zingotic.

O nei tupe o loʻo faʻaaogaina i le taimi lava e tasi e pei o le laxatives ma le faʻapipiʻiina (faalagolago i le atumaga).

E fautuaina mai le paʻu o le solofanua i le togafitiga o:

I meaai, o le laau, e ui lava i ona faʻamalolo uma, e le tatau ona faʻateleina le soona fai i aso uma. E faʻamalosia ai le taofiofia o le calcium mai le tino, lea e mafai ona oʻo atu ai i le osteoporosis, ma le faʻavaeina o fatu fatu fatu i tagata ei ai le faʻafitauli o le gallstone disease.

E le tatau ona aveʻesea e le fafine ia Sorrel.

I le kuka e masani lava ona faʻaaogaina laulaʻau o le solofanua solo: latou te manaia i lo latou aloʻa ma le manogi oona. A o tupu laau, o nei uiga o le tofo e maua ai le malosi, e oo lava i le tofo.

Vitio aoga

E uiga i mea faapitoa o le solofanua vavalalata fiafia na faamatalaina i lenei vitio:

Ina ia faailoa mai pe e te fiafia i le tusiga pe leai, faʻamolemole kiliki le faʻaoga fesoʻotaʻiga lautele poʻo le tuʻuina atu o lau faʻamatalaga i lalo. Faafetai lava!

I aso nei, ua totoina le agasala i soo se mea, i totonu o togalaau uma e mafai ona e mauaina ni lanu lanumeamata lanumeamata. Paʻu manogi suamalie, vasega muamua ma le lua, ua saunia mai i le laau. I le mea e le faʻaleagaina ai le soifua maloloina i le taimi e faʻaaogā ai, e tatau ai ona amanaʻia faʻatagaina.

Vailaau faʻamaʻi

  1. O le mea moni, o le tau atoa o le taulamua o loʻo i totonu o lana lisi o elemene taua. O vao vao e aofia ai esters, flavonoids, antioxidants, carotene. Faʻatasi, o nei enzymes e aʻafia ai le fatu o le muso, o le mea oona ma le faʻalavelave.
  2. E faigata le aua nei taʻua le vitamini o le PP, le siama, retinol, riboflavin, beta-carotene, tocopherol ma isi elemene aoga i tagata. O le Sorrel e mauoa i meaola oona, aemaise lava o le tannic, pyrogallic, oxalic, ascorbic.
  3. O minerale i le tino o le potassium, calcium, uʻamea, phosphorus, sodium, magnesium e lagolagoina ai le polokalama puipuia, latou te nafa ma le matagofie o lauulu, fao ma le paʻu.
  4. Faatasi ai ma se lisi manaia o le faanoanoa e faatatau i laau maualalo-kalori. I le 100 gr. otaota e naʻo le 18 kcal. Mo lenei mafuaaga, e aoga le 'ai i tagata e mulimuli ia latou ata.

o faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o beets tipi mo le tino

O faʻamanuiaga o le atuatuvale mo fafine

  1. I le taimi o le menopause, o le tino o le tino e aafia i se faʻasaʻo faʻasaʻo ma, i se isi itu, o le leai o ni homoni. Faatasi ai ma le misaopaʻa, o le faʻaaogaina o se vaega itiiti o le sua o le vafelaʻau e fefiloi ma le tele o vai, o taua ma le tele o migraines, toto o le uterine, suiga o le toto, "vevela vevela." E le gata i lea, o le mafaufau-lagona faalelagona o se fafine ua masani, ua le afaina ma le faanoanoa.
  2. Afai e te lagona le le mautonu i le taimi o le PMS, faʻatasi ai ma le popole, toe faʻaleagaina, migraines, o le sorrel o le a aveesea nei faailoga. Folic acid, o le vaega lea o le laau, e fesoasoani e taulimaina lagona o le faʻamaʻaloga mamafa i le taimi o le faʻasologa o le tino, ona o le faateleina o le hemoglobin i le toto.
  3. Mo le matagofie o le paʻu o foliga, e aoga tele le saunia o masini mai le taula. Ua lava le oloina o laau ma se mea e gaosia ai, ona faʻaaogaina lea i le pepa o se pusa. O le mea lea e te faʻamalūina ai le epidermis i le susu, faʻamalosolo faʻasalalau miti, aveese le vaitau o tausaga. O le matapulepule e taʻutaʻua mo ana mea e le faʻaleagaina ma faʻalauteleina.
  4. O le tele o taimi, fomai fomai e faatonuina le faʻaaogaina o le atuatuvale i teineiti o loʻo fafagaina. O le laau e faʻaleleia le lactation ma faʻaleleia le tulaga lelei o le susu, e le oona, ma le mafiafia. I le taimi lava e tasi, o le faʻamalosia e faʻamalosia ai le puipuiga o le le gata o le tina, ae o le pepe faatoa fananau mai.
  5. O faʻamanuiaga o laulaau vao ua faʻamaonia mo le mamafa o le mamafa. Afai e te manaʻo e leiloa le tele o pauna, ia aofia ai se laau faʻatoʻaga i meaʻai i aso taʻitasi. O lea la e te faʻateʻa otaota tuai, fufulu puipui o le manava ma le manava mai mea oona, faʻalauteleina le gaioiga o le tino atoa.

o penefiti ma mea leaga o le kapeti a Beijing

O faʻamanuiaga o le taulamua mo tane

  1. O le taua o laʻau o povi mo le afa malosi o le tagata e mafua ona o le vailaʻau oona. Acids, macro-ma micronutrients e soli ai le solia o le faiga o genitourinary: faʻateleina le toto i totonu o le prostate gland, faʻasaʻo le mumunia ma le tiga, puipuia mai faʻamaʻi, ma faʻaitiitia le faʻamalosi.
  2. Mo le faʻaleleia o le malosi ma le gaioiga o le tino, e tatau ona faʻafefiloi lau laʻau mumu suamalie ma le meli po o le suka.
  3. Afai o loʻo e maua le faalēmataʻu, inu vai toto. I le faʻaopoopoga, o le tuufaatasiga e fesoasoani i le faʻaumatiaina o se osofaiga, le vave faʻaitiitia o le inisua, faʻateleina le excretion o le alcohol alcohol.
  4. O tane e pagatia i le alopecia (le tele o le lauulu) e fautuaina e suʻe le suamalie fou e afifi i le aloe vera ma laʻau o povi i totonu o latou paʻu (1 le 1).

Sorrel mo fafine maʻitaga: faʻamanuiaga ma faʻalavelave

E ui lava i le aoga uma o le pepelo, e tatau ona aina le laau i ni tapulaa faatapulaʻa e tina ma tamaʻitaʻi e fafagaina susu.

  1. O le faaputuga tele o le elemene o le igoa lava e tasi e poloka ai le ave o le calcium. Ua lauiloa o le elemene e nafa ma le fausiaina o le ponaivi ma le skeleton o le pepe e leʻi fananau mai, faapea foi ma le muso o le fatu o se fafine.
  2. Ina ia faʻavaivaia aʻafiaga o le oxalic acid, faʻapipiʻi laulaau fou o le fale ma susu susu. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia saunia se salati ma le vaitau ma le kulimi kirimigi. Faafefiloi i luga o le uila ma le uila po o le tan. O le mea lea, e te faʻaaogaina le faʻaputuina o le kulimi i le tino.
  3. E aoga tele le 'ai o le meaʻai pe afai o le lumanai poʻo le tina fou faatoa faia na gasegase i se maʻi tiga. O le laau e vave faʻaitiitia ai le fiva ma faʻamalosi ai le puipuiga o le tino. O le Sorrel e lagolagosua ai i le faamaʻi ma le manava, gasegase o le ate ma maʻi maʻi.
  4. Afai o loʻo e inuina fualaau e aofia ai le tele o le calcium, e lelei le 'ai o le vao vao vao. E matua afaina lava e le tino ma o le a fesoasoani i le faʻaaogaina o le elemene mai fualaau faasaina.
  5. O tamaʻitaʻi i se tulaga ua maua i le urolithiasis, gout, ma le ita o le gastrointestinal e le tatau ona 'ai le sorrel. E naʻo le faia o se avega mamafa i luga o le ate, faʻaosofia ai le tino i luga o le mucosa gastric ma faʻaleagaina ai fatugaʻo.

o faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga o le atisisiko o Ierusalema

Sorrel Harm

  1. Faʻatasi mai tagata Gastroenterologists e le mafai ona e 'ai i le sorrel ma le pancreatitis. O lenei tulafono e faʻaaogaina e le gata i le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi, ae faʻamagaloina foi. Afai e te lafoaʻia le fautuaga, o le a osofaia e le tino le mucous membrane o le pancreas ma faʻaosoosoina se faʻalavelave o le maʻi.
  2. Oxalic acid, lea e nafa ma le malosi i le tuufaatasiga o le laau, e faaosofia ai le faaputuputuina o masima o le vai lava lea i totonu o le tino. Oxalates e fai ai le oneone ma fatu fatugaʻo, o le galu. Afai ei ai ni paʻu mausali i nei totoga i totonu, aua nei faʻaaoga lau.
  3. Sorrel e fesoasoani i le faatelevaveina o le gaosiga o le kulimi i totonu o le manava, ma mafua ai le foliga mai o le gastritis poo le maʻi suka. Afai ua uma ona e feagai ma nei maʻi, e le tatau ona e 'ai i vao mutia.

Ua faʻamaonia e le gata na o mea suamalie, ae aoga foi mo le tino o le tagata. O le tele lava o taimi, e fautuaina le laau mo tagata e maua i le fomaʻi ma le gasegase feusuaʻiga, teine ​​i le taimi o le faʻailoga, tane pe a mavae le 45 tausaga.

o penefiti ma mea leaga o sana sana

O vaega o le fausaga ma le fausiaina o le taula

O le Sorrel o se vaega atoa o laʻau faʻaletausaga ma faʻalauiloa, lea e aofia ai le silia ma le 150 laau toto. O le tele lava oi latou o vao, ae o nisi o meaola sa lelei ma aoga i meaʻai. O le mea autu o le sorrel ua faailoa mai i le amataga o le upu lenei, e faatatau i se ipu muamua e pei o le soupeti, lea e maua ai se uiga mataga. O le laau lava ia e mafai ona ola toetoe lava i soo se mea, ma o lea e mafai ai ona feiloai sui o lenei ituaiga i luga o konetineta uma, e ui lava e fiafia le faifeau i se tau lelei.

O le nofoaga masani masani o laufanua ma vaomatua, e pei foi o vanu, o auvai o vaitafe ma vaituloto, ae i se tulaga lautele e mafai ona faapea mai o le mumusu o se aganuu sili ona lelei, lea e afaina ai lona taatele. E sili atu le mafaufau i foliga o le fausaga ma le tuputupu ae o lenei mutia i le faataitaiga o ituaiga eseese, o le sili ona lauiloa o le Sour Sorrel i tagata. O lenei laʻau faʻalauiloa e iai sona aʻa ma puupuu, o se saʻo e oʻo atu i le tasi le mita le umi, lau umi ma le 'eleʻele, faʻapea foʻi fugalaau lanu piniki e fuga mai ia Iuni. O le tele lava o taimi, e tupu aʻe i luga o le lalolagi Asia, Europa ma Aferika i Matu, le manava leaga i Asia, ma i Rusia o loʻo tufatufa atu i le Caucasus, Siberia ma le Sasaʻe Mamao, lea e nofo ai i eleele malulu ma le lelei.

I le isi itu, e mafai ona tuputupu ae le ulu o le solofanua e oo atu i le tasi ma le afa mita, o ona laulaau e leai sona tofo, ma o fugalaau e valiina i lanu lanumoana. E tupu i vaomatua ma vaomatua, e le naʻo le mamao i Matu. O le eseesega tele mai ituaiga o mea na tutupu muamua, o lenei ituaiga o taula e masani ona avea o se meaʻai manu, ma e le gata na avea o se mea e gaosi i kuka.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

O se meatotino masani o ituaiga uma e lua, e mafai ona aoga e le gata o meaai, ae o se fofo foi i le nuu, lea e mafua ai le gasegase mo le maʻisuka o se laau aoga tele.

Nofoaga Faʻamatalaga

O loʻo faʻaleleia togafiti leaga mo le faʻaaogaina o meaai ma mo le faia o vailaʻau, ma se faiga faʻalauiloa, e oʻo atu i le 10 tone o mea faʻaleʻeleʻele e mafai ona aoina mai le tasi hectare, e ui lava e mafai e se tasi ona maua togavao. I le masani ai, o lenei ituaiga o vaovao e faʻaaogaina e fai ai le kapisi laʻau, ma e faʻapipiʻi foi i ni mea mama ma aofia i totonu o fualaʻau kuka. Ona o le maualuga o le vitamini C, i vailaau faʻasoifua maloloina, o le suauu e masani lava ona avea o se sui o le anti-zingotic. E le gata i lea, o laulaau fou poʻo o latou sua o loʻo faʻaaogaina e faʻaleleia ai le manava ma le gaʻo. Ae mo i latou o loʻo maua i le maʻisuka faʻatasi ma le masima masima, ua faʻaleagaina lenei aganuʻu ona o le oxalic acid.

O loʻo i ai isi faʻamaʻi na togafitia i le sua o le oxalic i totonu o tagata faʻamaʻi mo le tele o seneturi:

E tatau foi ona faaopoopo e faapea o aʻa maamala ua faʻaaoga lelei e avea ma se faila, ona o le maualuga o mea o tannin i totonu. Ae mo le vavao solofanua, o se aga masani le 'aina o laʻau mamago na pasi i le faʻamalosi i le Caucasus - latou te maua se mea manaia, aveesea le ita. O laʻau ma petioles e mafai foi ona 'aina e ala i le faaopoopoina, mo se faʻataʻitaʻiga, i le falaoamata pe a tao ni falaoa. I le faʻaopoopoga i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o lenei ituaiga o vao e aoga foi mo manu e pei o puaa, lapiti ma moa.

Mo le faʻaaogaina o le soifua maloloina, e seleseleina le selesele solofanua i le tautoulu, faʻaaogaina uma vaega uma o le laau.

O aʻa tetele aʻo leʻi faʻamagoina e tatau ona vaevaeina i ni vaega laiti, faatasi ai ma laulaʻau ma fatuga o latou faʻamago i le paolo po o le la, faʻapipiʻi i luga o le ie poʻo le pepa.

O le iuga o le faagasologa e mafai ona fuafuaina e le mea moni e le o punou aʻa, ae malepe. Mai le taimi nei, e mafai ona faʻatagaina oloa faʻasaina mo le tolu tausaga e aunoa ma le leai o ni aoga aoga. Talu mai aso anamua, e iloa ai o le broth sorrel e tele mea taua e faʻafetai ai, faʻafetai i nei faʻamaʻi e pei o:

  • aveese
  • siaki
  • toothaches
  • susu
  • gasegase gastric, colitis, cholecystitis,
  • otaota
  • toto maualuga
  • helminthiasis.

Afai e te faʻaaogaina fualaau faasaina i ni vaega laiti, ona mafai lea ona e taulimaina le manava ma le malolo i le talo e ala i le faaosofia o maso o le tino. O fualaau faasaina o le Sorrel e pei foi o le antibacterial, anti-inflammatory and sedative. O le a aoga foi le mafalu i le malulu lea e aʻafia ai le isu ma le gutu.

Ae ui i lea, e tatau ona manatua o lenei mea totino o loʻo i ai le faʻasaina ma tapulaa mo le faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei aganuu e le tatau ona aofia ai i le taumafataga o fafine maʻitaga ma tagata gasegase e maua i le fatu fatu. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le tele o le oxalic acid e taʻitaʻi atu ai i le faaputuga i fatugaʻo o se masima solu tioata na faia ma le auai o le calcium. O le taunuuga o le oneone poʻo le pala, e iu lava ina oʻo atu i le fausiaina o maʻa fatu. Ona o vaivaiga o le tino, e tatau foi ona tuuina atu i le fanau laiti ma tagata ua vaivai le puipuiga i se tulaga faatapulaa.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

E foliga foliga foliga

Foliga vaaia (ata) o le solofanua solofanua O le seleselega solofanua vao o loʻo i ai se vaʻaiga mafiafia, sina mea e faʻafefeteina. O lona umi e mai i le 10 i le 25 cm. E tele ona aʻa maualalo. Vaʻa pe faʻafefea foliga o le solofanua solofanua i le ata.

O gaʻo o le laau e faʻasaina, faʻafefete ma fuga. O le maualuga o le totogo e oʻo i le 150 cm, o le mafiafia e 2 cm.

O laʻau pito i lalo e tolu tafatafa-ovoid ma se faavae fatu. O le umi o le laulau laʻau e oʻo atu i le 25 cm, o le lautele e oʻo atu i le 13 cm. O laʻau apical e faʻasinoina, o le vaʻavaʻa ma le lauulu lauulu.

O fugalaau fugalaau o solofanua o loʻo faʻaputuina i lalo o le faʻasalaga - o lauusus. O fugalaau e ono petals o se lanu lanumeamata lanumeamata. E toto le laau mai ia Me ia Iuni.

Fualaau - o le ovi manogi, o loʻo ufiufi i se mea e faʻataunuʻu. O le umi o le fetus mai le 4 i le 7 mm. O le laau e fua fua mai ia Iuni ia Iulai. E paʻu afu i le taumalulu.

Ua e iloa le uiga o le vavao solofanua. O lenei o le a matou taʻu atu ia te oe le mea o le laau ma pe o le a le ituaiga palapala e te fiafia i ai.

O fea e tupu ai

O le togavao solofanua e fiafia i le palapala malulu. E atiina ae i luga o eleele palapala ma faʻalavelave lolovaia. E le talia toleniga.

O fea e maua ai le solofanua? E maua i vaitafe laugatasi, i tafatafa, fiafia, i vanu ma vao. E ola i vaomatua, vao-steppe ma steppe zones.

O le vaovao solofanua e tupu uma i faʻataʻitaʻi taʻitasi ma i vaega tetele o laau totō. E tele lava taimi e mafai ona e maua ai vao tetele vao vao.

Tufatufaina i totonu o atunuu CIS. E le tupu na o nofoaga o le mamao mamao.

Laʻau vavae solofanua

Laʻau, fugalaau ma fualaau o le sipili solofanua e faʻaaogaina e fai ma vailaʻau faʻasaina, tele lava - rhizome. Faʻavae i luga o vaega o le laau, faʻapipiʻi ma teuteu ua saunia i le fale. I totonu o falemaʻi, e mafai ona e faʻatau sauniuniga faʻamalosisi sauniuni ma solofanua. I vailaau faʻasoifua, o aʻafiaga mafanafana e masani ona faʻaaoga.

Faamalologa meatotino

O mea tau togafitiga ma faʻasalaga o le vavalaʻau solofanua o loʻo i totonu o le vailaʻau o le laau. Talu ai ona o lona tuufaatasiga tele, o le laau ei ai aʻafiaga o le antibacterial, hemostatic ma astringent.

O le solofanua solofanua e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi o le gastrointestinal tracta. E faʻamaopoopoina le gaogao, faʻaleleia le gaosia o le suka gaʻo ma faʻateʻa ai le faʻaogaina o mea inu i totonu o le tino.

O le seleselega solofanua ei ai lona faʻalogiga faʻagutu i le rūmatism, o le muso ma le tendon e faʻalautele. O faʻavae faʻavae e faʻaaoga i fafo mo le faʻamaʻi manuʻa, togafitiga o maʻi paʻu ma veins varicose.

Ua e aʻoaʻoina le auala e fesoasoani ai le mafanafana solofanua. O lenei matou te taʻu atu ia te oe le auala e maua mai ai ma teuina ai vailaʻau faʻasaina.

Auala e aoina

E maua le seleselega o le solofanua solofanua pe a uma ona fuga lelei atoatoa o le vaega eletise o le laau. Latou teli i fafo, fufulu mai le eleele ma tipi i ni vaega. Aʻo leʻi faʻamago solo le solofanua, o loʻo faʻapalapalaina mea faʻaaoga i lalo o le vai tafe.

Laʻau ma fugalaau e seleseleina i le vaitau o le tuputupu ae, fualaau aina - mai Aokuso i le faaiuga o le autumn. Meainu vailaau ua togafitia i lalo o se pupuni i se vevela e le silia le 50 tikeri.

Teu se solo solofanua i le taga taga po o taga pepa i totonu o se vaega e vaʻaia. O le tausiga o meaola e masani ona oʻo i le 2 tausaga.

Na e aʻoaʻoina le auala ma le taimi e aoina ai le mafanafana o le solofanua. O le a matou taʻuina atu ia te oe pe faʻapefea ona faʻaaogā mea faʻaaoga mo le sauniuniga o vailaʻau.

Le faʻaaoga

O le solofanua solofanua e faʻaaogaina e fai ai teuteu, infusions ma mea laiti. O le solofanua solofanua e faʻaaoga i togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu. E faʻavae i mea tau vailaʻau faʻaleagaina, meaʻai e faia i le fale, teuteuga, faʻafefe, faʻasoasoaina o mea.

O fualaau e faʻaaogaina i le toto e faʻaaogaina e avea ma vailaau faʻasaina mo le togafitiga o tagata matutua ma tamaiti. I nai tootoo, e taofi le pulumu paʻu o le pulupulu, i ni atolaʻau tetele o loʻo faʻaalia ai mea o loʻo totoe. O le mea lea, e tatau ona matua vaʻaia le vavao solofanua mo le manava manaia e tusa ai ma faatonuga, e le sili atu i le metotia.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le solofanua sosolo i vailaau faʻasoifua, o togafitiga gynnecological e togafitia. O teuteuga ma le fusi o le laau e faʻaaogaina mo le faʻalanu. O loʻo i ai le faʻamaʻi-inflammatory, faʻamaʻi pipisi ma aʻafiaga.

Faʻaaogaina fafo o le solofanua i fafo e togafitia ai maʻi paʻu. O le meafaigaluega na te faʻamaʻaʻaina le vevela pe a faʻaaogaina i le massage gaoioiga i luga o malumalu.

O le faʻafefetela o le solofanua e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi o le ooto ma le faʻaoʻo. Faʻamamaina ma se vailaau faʻamalositino e vave faʻaitiitia ai le afaina, tiga o le faʻaʻoto, tale ma le isu.

Teuga o le manava (i tagata matutua ma tamaiti)

O se teuteuga o le mafanafana o le solofanua e i ai sona aafiaga o le astringent ma le antidiarrheal. Ina ia saunia le oloa, o aʻa o le laau e faʻaaogaina. Matou te taʻu atu ia te oe le auala e fafagu ai le solofanua ma le manava i tagata matutua.

O mea aoga:

  1. Laʻau vavae solofanua - 20 gr.
  2. Suavai - 250 ml.

E faʻafefea ona kuka: Faʻamama ma faʻafefete le aʻa, ma tipiina i ni fasi vaega laiti ma sasaa vai inu. Tuu le fagu i luga ole vevela vevela, aumai i se vevela ma kuka mo le 10 minute. Aveese mai le vevela, ufiufi ma tumau mo le itiiti ifo ile itula. Faʻasusu le salu mafanafana e ala i le susu.

Le faʻaaoga: Aumai le 70 ml o le suka e 3 taimi i le aso. E tatau i tagata matutua ona ave se teuteuga o le solofanua mai le manava tuusao i le mea ua faatonuina. O le maualuga maualuga o aso taitasi e 230 ml.

Taunuuga: O le vailaau faʻamalositino e taofia ai le manava ma maua ai le aʻafiaga i le tulaga o le manava toto.

O loʻo faʻaaogaina le susu o le vao e togafitia ai le manava manava i tamaiti mai le 8 tausaga. Ina ia saunia se pepe pepe, o laulaʻau ma fua o le laau o loʻo faʻaaoga pe o le vai o loʻo i totonu o le decoction e faaluaina ina ia maua ai sina inu inu. Mafaufau i se solofanua mo le manava manava mo tamaiti e faavae i fua o se laau.

O mea aoga:

  1. Fualaau suamalie - 1 sipuni.
  2. Suavai - 250 ml.

E faʻafefea ona kuka: Sasaa fua o le sorrel ma vai inu, tuu le ipu i luga o le vevela vevela ma aumai i se vevela. Tapalai le vai mo le 10 minute, aveese mai le vevela, ufiufi ma tumau mo le itiiti ifo ile itula. Faʻasusu le uʻu i totonu o le susu.

Le faʻaaoga: Ave le ½ sipuni siʻo 3 i le aso.

Taunuuga: O le solofanua mo tamaiti mai le manava manaia e taofia ai le manava, o loʻo i ai le aʻafiaga o le manava ma le tele o aʻafiaga.

Hemorrhoids tincture

Ua faʻataunuʻuina i luga o vodka, le ava malosi poʻo le faʻamamaina o le moonshine. Mafaufau i se fua mo se vodka.

O mea aoga:

  1. Laʻau vavae solofanua - 2 sipuni.
  2. Vai - 8 sipuni.

E faʻafefea ona kuka: Fufulu ma tipi le aʻa o le solofanua tulivae, sasaa vodka ma tapuni le tapuni. Faʻaosooso i le vevela o le potu mo le 14 aso. Faʻamau le oloa maeʻa e ala i se gau gau.

Le faʻaaoga: Aumai le 20 pa'ū 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

Taunuuga: O le faʻaaogaina o le mafanafana o le solofanua ma le afaina o le afaina e faʻaleagaina ai le tiga, faʻasaʻoina ai le toto i totonu o totoga o le pelvic ma maua ai le aʻafiaga o le toto.

Maʻi Suka

O le vevela o le solofanua mo le maʻisuka ua aofia i totonu o le taumafataga fou pe i le ituaiga o fusi. E ui i le mea moni o le laau e faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, aʻo leʻi faʻaaogaina, e manaʻomia lou faʻatalanoa i se fomaʻi ina ia aua le afaina ai le tino. Mafaufau i se talavai mo le maʻisuka.

O mea aoga:

  1. Laʻau vavae solofanua - 1 sipuni.
  2. Fualaʻau vavae solo - 1 sipuni.
  3. Suavai - 250 ml.

E faʻafefea ona kuka: Fufulu ma olo le aʻa o le laau, faaopoopo fatu ma sasaa se ipu vai inu. Ufiufi, mafanafana ma se solo ma le faʻaaoga mo le itiiti ifo i le 2 itula.

Le faʻaaoga: Ave 1 le sipunipuni 15-20 minute aʻo leʻi 'ai.

Taunuuga: O le faʻafefeteina o solofanua i le maʻisuka e maualalo ai le toto suka, faʻamaonia le tafe toto ma le metabolism.

Epicondylitis Maea

Malosiaga mai aʻa o le solofanua solofanua e faʻaaogaina e togafitia ai epicondylitis. E faavae i luga, o le suauʻu e faia mo le faʻaaogaina i fafo, faʻafefiloi ma gaʻo manu. O le meafaigaluega e faʻamalolo ai manua ma fesoasoani ai i ni vavae o maso ma liga. Mafaufau i se fua o le paʻu mai aʻa.

O mea aoga:

  1. Laʻau o le solofanua - 50 gr.

E faʻafefea ona kuka: Tini le aʻa o le laau i lalo o le vai tafe, tipi ma tipi i ni vaega. Uu i latou i se kofe kofe i se tulaga paʻu.

Le faʻaaoga: Take 0.25 g. pauva 3 taimi i le aso, fufulu ma le 1 ipu vai mafanafana.

Taunuuga: O le solofanua solo ma le epicondylitis e faʻaumatia ai le faʻaogaina o le inflammatory ma ei ai lona faʻalogiga. I se taimi tuai o le maʻi, o se suauʻu e faʻavae i luga o se paʻu e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le togafiti.

Ua e iloa o le mafanafana o le solofanua e faamaloloina. Manatunatu i fua o fua masani o vailaau e faavae i luga o laau.

Solofanua Sola

I luga o le faavae o le solofanua, e mafai ona e saunia le tele o oloa mo le faʻaaogaina i fafo ma mo le faʻafofoga tautala. Mafaufau i ituaiga autu o se laau.

I totonu o falemaʻi, e mafai ona e faʻatau mai se mea na saunia e faia i luga o solofanua poʻo le kuka i le fale. E faʻaaogaina e togafitia ai le thrombophlebitis, veins varicose ma faʻalavelave o le cardiovascular system ma le gastrointestinal tract.

O mea aoga:

  1. Laʻau vavae solofanua - 10 g.
  2. Fuga o le vavae solofanua - 10 gr.
  3. Olive olive - 60 ml.

E faʻafefea ona kuka: Fufulu aʻa ma fugalaau o le laau, faʻamago i se solo. Tipi meaʻai vailaʻau i totonu o se mea e fai ai le kofe i se paʻu. Suauu olive olive i totonu o le vai, faaopoopo le paʻu ma faʻafefiloi. Simmer le oloa mo le 10 minute i le vevela vevela, aveese mai le ogaumu ma tuʻu i lalo o le tapuni mo le itiiti ifo ile itula. Faʻamau le mea na maeʻa e faʻaaogā e ala i le faamama o le cotton ma teu i totonu o le pusaaisa.

Le faʻaaoga: Ave 1 teaspoon 3 taimi i le aso. Faʻaaoga le siʻosiʻomaga mo le faʻaaogaina fafo mo vein vevela. Faʻaaogā le oloa i le massage i luga o le paʻu paʻu 2-3 taimi ile aso mo le 1 masina.

Taunuuga: Faʻaititia le toto toto, faʻasaʻo le toto, faʻafefe toto ma afaina ai le gaʻoina.

Mai le mafanafana o le mafanafana e faʻaaoga uma ai le vai ma mea inu ava malosi. I luga, na matou suesueina le fua mo le sauniaina o se oloa e faavae i vodka. O le a matou taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona e inuina le ava. Mafaufau i le fua mo le sauniuni o solofanua mafanafana ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le oloa.

O mea aoga:

  1. Laʻau vavae solofanua - 20 gr.
  2. Alu - 50 ml.
  3. Suga - 1 sipuni.

E faʻafefea ona kuka: Fufulu ma olo le aʻa o le laau, fufuluina i le suka ma sasaa le ava malosi. Tapuni le tapuni, lulu le fagu ma tuu i se mea pogisa mo le 2 vaiaso. Faʻamasuina le meainu inu.

Le faʻaaoga: Aumai le 20 pa'ū i le 3 taimi i aso taʻitasi aʻo leʻi 'ai.

Taunuuga: O le afaina o solofanua i le ava malosi e faʻaitiitia ai le toto, faʻamamaina le toto ma faʻamaonia ai le gaogao.

O le lauti vavae solofanua ua saunia mai laulaau ma fugalaau o le laau. Ua inu le vai mo le puipuia ma le togafitiga o le alofa ma le le lava o le nutimomoia.

O mea aoga:

  1. Lea o le solofanua - 20 gr.
  2. Suavai - 500 ml.

E faʻafefea ona kuka: Fufulu lau o le solofanua i lalo o le vai inu, faʻatumu i vai inu ma le ufiufi. Fafaga le vai mo le 15 minute.

Le faʻaaoga: Aumai le ipu e tasi o le ava 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Taunuuga: O le tea e faʻamaonia ai le lomiina ma maua ai se aafiaga antiparasitic.

Laʻau o le solofanua e faʻaaogaina e togafitia ai le rūmāmatika, faʻalavelave faʻamaʻi ma le toto o le uterine. O le meafaigaluega e faʻaaoga e fufulu ai le gutu i le stomatitis, gingivitis ma le vavao.

O mea aoga:

  1. Lea o le solofanua - 40 gr.
  2. Suavai - 200 ml.

E faʻafefea ona kuka: Fufulu laulaau o le laau ma fusi i totonu o se paluga eletise i se vavalaʻau pulupulu. Somi le sua, faaopoopo le vai ma tuʻu ile vevela vevela. Fufulu le oloa mo le 5-7 minute. Aveese mai le ogaumu ma malulu.

Le faʻaaoga: Ia alu ile 15-20 drops 3 i le aso. Ina ia saunia le gutu, faʻafefe 2 sipuni tele o le oloa i totonu o se ipu malamalama vai. Fai le faʻatinoga 3 i le 5 taimi i le aso.

Taunuuga: Laʻau e iai le faʻamaʻi-inflammatory, faʻamaʻi ma faʻamalolo. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, o le oloa e tuʻuina ai le tiga i maso ma sooga.

O le solofanua i le taimi o le maitaga

Ole vavao solofanua i Ingest i le taimi o le maitaga e matua faʻasaina.O lenei faʻasaina e fesoʻotaʻi ma chrysophane ma meaʻai o le oxalic o loʻo iai i totonu o le laau. Latou te faʻapipiʻi le avega i fatugaʻo ma, pe a faʻafefe, e tau atu i le fausiaina o maʻa.

I le vaitau o le fanauina o se tamaititi, ua faʻatagaina ai se tamaitai e faʻaaoga tupe e faʻavae i luga o le solofanua vavao mo lauulu. Faʻaaogaina laʻau faʻamalo e faʻaaogaina e avea o se fesoasoani faʻamama. O le meafaigaluega e tuʻuina atu ai le pusa i se soifua maloloina ma foliga lelei, e faʻaitiitia ai le palasi o le lauulu ma faʻasosaʻo ai le sulu o le ulu.

Eseesega

O le genus Sorrel (lat. Rumex) e tuufaatasia ai le silia ma le 150 ituaiga o laau. O mea taatele o le:

  • masani masani,
  • feusuaʻi,
  • Tusia Rusia,
  • solofanua solofanua,
  • suauʻu moa,
  • tamai sipela,
  • feusuaʻi,
  • vafefe.

Faitau atili e uiga i le solofanua i le vitio:

Tuua Lau Faamatalaga